ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ

Ο Δήμος Αγιάς, το Ζωοφιλικό σωματείο Αγιάς «ΖΩΗ» και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L διοργανώνουν πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατιών) από 22 έως 25 Ιουνίου 2017. Οι στειρώσεις θα διενεργηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου

σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του γερμανικού φιλοζωικού οργανισμού TierInselUmutEvie.V. με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Τα ζώα επίσης θα σημανθούν ηλεκτρονικά και θα καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο Αγιάς που έχει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων στα διοικητικά του όρια.

Καλούνται οι κατοίκοι του ΔήμουΑγιάς να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6937 012850Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L ,6985 618600 και 6982 399436 Φιλοζωικό σωματείο Αγιάς και στα 24940 24510/6994 654322 υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Αγιάς για να δηλώσουν αδέσποτα ζώα που γνωρίζουν στις γειτονιές τους, προκειμένου να στειρωθούν με το πρόγραμμα.

Επίσης ο δήμος ζητά τη βοήθεια εθελοντών φιλόζωων πολιτών προκειμένου να μεταφερθούν τα ζώα προς και από τον χώρο των στειρώσεων. Τέλος χρειαζόνται κλουβιά παραμονής και μεταφοράς ζώων (σκύλων και γατιών) καθώς και παλιά στρωσίδια, κουβέρτες κ.λπ. για την παραμονή των ζώων μετά την στείρωση.Τα κλουβιά, κουβέρτες κ.λπ., θα επιστραφούν στους κατόχους τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ