ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο Τρίτη 13-6-2017 και ώρα 12μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συναρμόδιων φορέων με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Κων/νου Γιαννακόπουλου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 43, 1ος Όροφος), με θέμα: «Τουρισμός Υγείας».

Στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Ο Τουρισμός Υγείας έχει πλέον αναγνωριστεί σήμερα σαν ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και την ευημερία των πολιτών.

Κοινή πεποίθηση μας είναι πως ο Τουρισμός Υγείας, θα αποτελέσει την επερχόμενη δεκαετία έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον.

Ο όρος «Τουρισμός Υγείας» συμπεριλαμβάνει δύο μεγάλες κατηγορίες υπηρεσιών: (α) Την διαχείριση ιατρικών αναγκών για επισκέπτες που βρίσκονται σε ξένη χώρα για ταξίδι διακοπών ή επαγγελματικό ταξίδι ή για προσωρινή εγκατάσταση. Περιλαμβάνει επείγοντα περιστατικά υγείας (π.χ. καρδιακό επεισόδιο) ή τακτικές υγειονομικές ανάγκες για χρόνια νοσήματα (π.χ. αιμοκάθαρση νεφροπαθών, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, άτομα με αιματολογικά νοσήματα και άτομα τρίτης ηλικίας που χρήζουν συστηματικής ιατρικής και φαρμακευτικής παρακολούθησης) και (β) τον «Ιατρικό Τουρισμό Επιλογής», όπου ο ασθενείς επιλέγει να ταξιδέψει για να λάβει μια συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία, παρακινούμενος από παράγοντες όπως το κόστος και η ποιότητα της υπηρεσίας, ο χρόνος αναμονής και η ευκαιρία συνδυασμού ιατρικής φροντίδας με ψυχαγωγικό ταξίδι (π.χ. πλαστική/αισθητική χειρουργική, οδοντιατρική, οφθαλμολογία, τεχνητή γονιμοποίηση, καρδιολογία/καρδιοχειρουργική, ορθοπεδική θεραπεία και αποκατάσταση, θεραπεία καρκίνου, μεταμοσχεύσεις οργάνων).

Στην περιοχή μας και ειδικότερα στον δημόσιο τομέα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) πρωτοπόρο πάντα, διαθέτει αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές κλινικές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με υψηλό επιστημονικό επίπεδο και άριστη τεχνογνωσία.

Απ’ την άλλη πλευρά, η ιδιωτική πρωτοβουλία, με τις 15 αξιόλογες Ιδιωτικές Κλινικές και τα 5 Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στελεχωμένα με άριστο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, παρέχουν ήδη υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα στους ιατρικούς επισκέπτες.

Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην ευρύτερη περιοχή, μας αφορά όλους. Βασική όμως προϋπόθεση για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί η ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αξιοποιήσουμε την ισχυρή δυναμική που έχουμε στον τομέα αυτό.

Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε προσωπικά την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 12π.μ. στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 43, 1 όροφος, τηλ.2410287777) για να συζητήσουμε και να θέσουμε όλοι μαζί το πλαίσιο ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην περιοχή μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και πιστεύουμε στην θετική προσωπική σας ανταπόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ