ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ(DE MINIMIS) ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

Ανακοίνωση του Αστ. Ροντούλη επικεφαλής της Δράσης Πολιτών που ζητά να εκδοθεί σχετικό ψήφσμα από το δ.σ. δήμου Τυρνάβου

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις τιμές των επιτραπέζιων ροδακίνων είναι άκρως απογοητευτικές για τους παραγωγούς μας.Η καχεξία της κατανάλωσης στην εσωτερική αγορά και η δυσκολία προώθησης των εξαγωγών(π.χ. ρωσικό εμπάργκο)δημιουργούν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις,

 

που κλυδωνίζει σε επικίνδυνο βαθμό το ήδη πενιχρό αγροτικό εισόδημα.

Τούτων δοθέντων,η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μένει αδρανής.Επιβάλλεται μια έντονη διεκδικητική κινητοποίηση,ιδιαίτερα σε Δήμους που η τοπική τους αγορά και οικονομία στηρίζεται κατά βάση στην ευρωστία των αγροτικών νοικοκυριών,όπως είναι και ο Δήμος Τυρνάβου.

Έτσι,η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” σκοπεύει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να προτείνει την έκδοση Ψηφίσματος,το οποίο θα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει στους ροδακινοπαραγωγούς ένα εφάπαξ ποσό ήσσονος ενίσχυσης,ενεργοποιώντας τον Κανονισμό του αγροτικού de minimis.Ελπίζουμε ότι την πρότασή μας θα στηρίξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις,καθόσον το ζήτημα αφορά εξ αντικειμένου την οικονομική επιβίωση μεγάλων τμημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Μας εκπλήσσει η μέχρι τούδε αδράνεια της δημοτικής αρχής και ευελπιστούμε να ξεπεραστεί υπό την πίεση όλων των υπολοίπων και της αγροτικής κοινής γνώμης,η οποία δικαίως νιώθει εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ