ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την 1η Σύναξη Ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων που θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 από τις ώρες 7:00 έως 13:00 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του Νέου στα Βούναινα έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης

πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» Ηλία Αθαναηλίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας ΒάνιαΠέτροβα. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στο πρόγραμμα της εκδήλωσης το οποίο έχει ως εξής:

– 7:00  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος&Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Νευροκοπίου Βουλγαρίας κ. Σεραφείμ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα ψάλει χορωδία αποτελούμενη από  Έλληνες και Βούλγαρους καθηγητές βυζαντινής μουσικής, με χοράρχη τον κ. Ι. Παπαχρόνη.

– 9:30 Προσέλευση επισήμων

– 11:00  Εμφάνιση στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των χορευτικών συγκροτημάτων του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» και του  Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας. Τόνισε δε ότι είναι πεπεισμένος για την επιτυχία της σύναξης η οποία θα αποτελέσει την απαρχή για παρόμοιες εκδηλώσεις φιλίας μεταξύ των ορθόδοξων λαών.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Βουναίνων ανέφερε ότι στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, εκτός των Ελλήνων επισήμων  θα παρευρίσκονται ο πρέσβης της Σερβίας ο πρόξενος της Βουλγαρίας, καθώς και πολιτικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η κ. Πέτροβα κατέγραξε το γεγονός  ότι η σύναξη Ελλήνων και Σλάβων Ορθοδόξων πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί μια σημαντική αφορμή να αναδειχθούν οι προαιώνιες κοινές καταβολές των ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων και να σφυρηλατηθούν  η δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών που συμμετέχουν στη σύναξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ