ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών

Η έντονη χαλαζόπτωση,  δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο δήμο μας. Ιδιαίτερα έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές, σε Συκούριο, Πουρνάρι, Ευαγγελισμό, Ελάτεια και στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Γόννων.

Οι ζημιές στις καλλιέργειες  είναι μεγάλες, φτάνουν μέχρι και την ολοσχερή καταστροφή.

Οι αγρότες κινδυνεύουν φέτος να μείνουν χωρίς σοδειά και δίχως εισόδημα τη στιγμή που ήδη βιώνουν τις συνέπειες από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης που ξεκληρίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά.

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών που έρχεται να προστεθεί στα άλλα πολλά και δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους αγρότες – παραγωγούς η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως: Ο τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η πολύ αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος, , το πετσόκομμα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το νέο “περιβαλλοντικό” χαράτσι στο νερό και τα διάφορα άλλα χαράτσια που έχουν επιβληθεί, , καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών – παραγωγών.

Απαιτούμε άμεσα:

Να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.  Να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ