ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ

Με επίσκεψη στην όμορφη Βερδικούσια ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των περιηγήσεων στον Δήμο Ελασσόνας που είχε ως στόχο την προβολή της όμορφης περιοχής μας.

Η περιήγηση των πενήντα (50) ατόμων στην αετοφωλιά των Αντιχασίων ξεκίνησε με επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε τα Διδακτήρια του χωριού, όπου ο αριθμός των παιδιών κάποια εποχή έφτανε τα 850! Στο δημοτικό σχολείο που πλαισιώνεται από μια φανταστική θέα παρουσίασαν την πλούσια ιστορία του τόπου οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Καφφές και Ιωάννης Μπαργιώτας.

Κατόπιν, οι επισκέπτες ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μέσα στις μεθυστικές μυρωδιές του θυμαριού και της αγριόμεντας, γεύτηκαν τη νοστιμιά από τις αγριοφράουλες και απόλαυσαν την πανοραμική θέα του θεσσαλικού κάμπου από το ξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η περιήγηση συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν σημαντικά στοιχεία λαϊκής τέχνης της τοπικής κοινωνίας (τοπικές ενδυμασίες, είδη καθημερινής χρήσης και γενικότερα αντικείμενα λαογραφίας και πολιτισμού). Παράλληλα, στην πλατεία του χωριού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους τοπικών φορέων για τις πολιτιστικές και παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος Βερδικούσιας Τσέτσιλας Κωνσταντίνος, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Συνάπαλος, η πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Μαίρη Τάκα, ο εκπρόσωπος της Θηροφυλακής Δημήτριος Νάκας και ο τέως υπεύθυνος του ΚΠΕ Ελασσόνας Αναγνωστάκης Σπύρος.

Οι συμμετέχοντες καταγοητευμένοι από την επίσκεψη σ’ αυτό το ζωντανό χωριό του Δήμου μας ανυπομονούν να γνωρίσουν μια ακόμη όμορφη γωνιά της περιοχής μας στην επόμενη οικοπεριήγηση που θα διοργανώσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού μέσα από τη δράση: «Γνωριμία με τα χωριά της Ελασσόνας – Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας!».

Έτσι, ο επόμενος προορισμός την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιουνίου θα είναι οι παραολύμπιοι οικισμοί: Ολυμπιάδα – Σπαρμός – Φλάμπουρο – Σκοπιά

 Για δηλώσεις συμμετοχής:
Τσιαντέ Αλεξάνδρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού): 6945-000.550, Χατζηβασίλη Ασπασία (Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Ελασσόνας): 6973-715.839, Παγγέα Βίκη (Καθ. Φυσικής Αγωγής): 6974-138.297, Μανώλης Βασίλης (Καθ. Φυσικής Αγωγής): 6970-985.818

 Υποστηρικτές – Χορηγοί της δράσης

ΚΠΕ Ελασσόνας, Γκανάτσιος Ανδρέας (καλλιτέχνης φωτογράφος), Αναγνωστάκης Σπύρος (Περιβαλλοντολόγος), Γκανάτσιος Δημήτρης (επιγραφές-εκτυπώσεις), Αρτοποιείο Κότυλη-Καζάκη, Ευαγγελισμός Ελασσόνας, Αρτοποιείο Παυλίδη, Άρτος – Γλυκό Χαλκίδη, Φούρνος Αργυρόπουλος, Σπιτικές Γεύσεις, LIAKOS TOURS, ΓΟΥΠΟΣ Tours, LOUKAS TOURS, ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑΣ TOURS, Σούπερ Μάρκετ: Άλφα Μι, Κομμωτήριο Μαρία, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων: Xατζηβασίλης Άλκης, Εθελοντές Διασώστες, Olympus Path

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ