ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Τις αγροτικές περιοχές Συκουρίου, Πουρναρίου, Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Μακρυχωρίου και Γόννων του δήμου Τεμπών, που επλήγησαν από την έντονη και μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση της 14ης Ιουνίου, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης,

συνοδεύοντας κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Χατζόπουλο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε.  Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο και υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ  Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή  κ. Μιχάλη Λιόντο, όπου διαπίστωσαν την έκταση της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες των ανωτέρω αγροτικών περιοχών και  αφορούν κυρίως στις ελιές, στις αμυγδαλιές, στις βερικοκιές, στα σιτηρά, στα κηπευτικά, στα μποστάνια, στα καλαμπόκια, στα αμπέλια και στα τριφύλλια.

Συστήθηκε στους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ εντός δεκαπέντε (15) ημερών και να προβούν στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μανώλης δήλωσε:

«Για μία ακόμη φορά οι αγρότες μας έρχονται αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα και με ζημιές που φτάνουν στο 100% της παραγωγής τους. Είναι ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα  δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχουν  φορτωθεί οι αγρότες μας, που είναι η εξοντωτική φορολόγηση,  οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και  το μεγάλο κόστος των πρώτων υλών, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση τους. Έτσι θεωρώ επιβεβλημένο να γίνουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και όσο το δυνατόν ποιο γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ