ΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, επισκέφθηκε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση και τα στελέχη του συνεταιρισμού για την πορεία του και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγγος ενημέρωσε το βουλευτή για τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των αθρόων και ανεξέλεγκτων σε πολλές περιπτώσεις εισαγωγών χύμα κρασιού αμφιβόλου ποιότητας ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον θέμα του Ε.Φ.Κ. στο κρασί που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε όλες τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συμφώνησε με τον κ. Τσιτσιρίγγο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις από τα αρμόδια υπουργεία , προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για να μπει “φρένο” στην αλόγιστη και μη γνωστοποιημένη στους καταναλωτές χρήση του εισαγόμενου κρασιού, αλλά και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα για ισχυρότερη κίνηση του τοπικού προϊόντος  στην εγχώρια και ξένη αγορά, αφού μόνο για το έτος 2016 η επαρχία Τυρνάβου παρήγαγε 10-12 εκατομμύρια κιλά σταφύλια.

Μεγάλο “αγκάθι ” για την ανάπτυξη του κλάδου χαρακτήρισε τον ειδικό φόρο κρασιού που επιβάλλεται από την 01/01/2016 ο βουλευτής Λάρισας ο οποίος ενημερώθηκε ότι το ποσό που πληρώθηκε μόνο σε φόρους ανέρχεται στο “εξωφρενικό” ποσό του 1.970.000 ευρώ. Συμφώνησε δε με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού ότι επιβάλλεται να αποσυρθεί άμεσα ο Ε.Φ.Κ αφού η παρανομία και λαθρεμπορία “εκτινάχθηκαν με την επιβολή του παραπέμποντας τη χώρα μας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σε ότι αφορά το τσίπουρο συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να υπάρξει μια σύγχρονη νομοθεσία με  την εμπλοκή του  ΥΠΑΑΤ, αφού είναι κατοχυρωμένο ελληνικό προϊόν, απόλυτα συνδεδεμένο με τα σταφύλια που παράγονται στην Ελληνική επικράτεια, και η δυναμική του μπορεί να στηρίξει σημαντικά τον αμπελοοινικό τομέα εφόσον μάλιστα συνδεθεί και με τη γεωγραφική ένδειξη του προϊόντος.

Στο τραπέζι της συζήτησης του Γιώργου Κατσιαντώνη με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Συνεταιρισμού “έπεσε” και το θέμα της οινοποίησης των σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης με προτάσεις για την αξιοποίηση τους χωρίς να επιβαρύνεται ο κλάδος.

Γιώργος Κατσιαντώνης και Χρήστος Τσιτσιρίγγος έδωσαν τα χέρια για συνεργασία στα θέματα που απασχολούν το Συνεταιρισμό και τους αγρότες, με το Βουλευτή Λάρισας να δηλώνει έτοιμος να παρέμβει δυναμικά από τη θέση του για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους σε μια εποχή που η εξόντωση της αγροτιάς “πρωταγωνιστεί” στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκτός από τον πρόεδρο, ο αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Απ. Ευαγγελόπουλος, ο γραμματέας Απ. Καλμπούρης, ο ταμίας Δ. Νάκας, το μέλος Θ. Κακκάλης, ο διευθυντή του Συνεταιρισμού Β. Σίκαλος και η υπεύθυνη παραγωγής οινολόγος Αν. Παναγιώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ