ΑΝΑ ΜΠΡΝΑΜΠΙΤΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε για πρωθυπουργό της χώρας την Άνα Μπρνάμπιτς. Η  41χρονη είναι δημοφιλής πολιτικός και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλη.

Η Μπρνάμπιτς, θα πρέπει πριν αναλάβει το αξίωμα να λάβει και την έγκριση του σερβικού κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε ο Βούτσιτς «ελήφθη μια δύσκολη απόφαση υπέρ των συμφερόντων της Σερβίας και των πολιτών της» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Μπρνάμπιτς έχει την ικανότητα και την εμπειρία για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. «Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί σκληρά, θα επιδείξει σεβασμό σε όλα τα πολιτικά κόμματα και θα εργαστεί με τους υπουργούς προς όφελος της Σερβίας» .

Η 41χρονη υποψήφια πρωθυπουργός έχει σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ και μιλά Αγγλικά και Ρώσικα. Πριν μπει στον πολιτικό στίβο ήταν επιχειρηματίας και είχε αναδειχθεί κορυφαία γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς στη χώρα της.  

Η επιλογή της για το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης είχε προκαλέσει θετικά σχόλια από οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού η Σερβία παραμένει μια από τις χώρες όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά ομοφοβίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος, έχει δεσμευθεί να προχωρήσει στη λήψη μέτρων και να υιοθετήσει πολιτικές που όχι μόνο θα προστατεύουν τα μέλη της κοινότητας των LGBTQ αλλά και πως η χώρα θα αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com