ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σε μία σημαντική ανακοίνωση που αφορά την ίδρυση Μουσείου Νερού στον Τύρναβο προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια της ημερίδας για το σεισμικό ρήγμα του Τυρνάβου και τη σεισμικότητα της περιοχής ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός, κάνοντας λόγο για σύνδεση του νερού με το ρήγμα και για συνύπαρξη σε πρώτη φάση

στον ίδιο χώρο, ευρημάτων από την περιοχή του ρήγμα (παλαιοσεισμολογικό μουσείο) και του μουσείου νερού.

Το μουσείο νερού, όπως τόνισε ο κ. Κουλιός, θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Τυρνάβου στο χώρο του αντλιοστασίου της Βρύσης.

Μάλιστα με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του κ. Κουλιού, ο μελετητής κ. Αλ. Μπέλεσης παρουσίασε στοιχεία από σχετική μελέτη που συνέταξε με τίτλο “το ρήγμα και οι δρόμοι του νερού στον Τύρναβο”.

Στην παρουσίασή του ο κ. Μπέλεσης ανέφερε ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση του υδροφορέα της περιοχής, μίλησε για την ανάγκη εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με δεδομένο ότι η διαχείριση των νερών είναι ελλειμματική, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για προβλήματα έλλειψης νερού σε περίπτωση που ολοκληρωθούν έργα αποθήκευσης στην περιοχή της Ελασσόνας και δεν συμπληρωθούν με έργα εμπλουτισμού στη λεκάνη του Τιταρήσιου.

Το μουσείο νερού

Εν τω μεταξύ αναφορικά με το Μουσείο Νερού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει εκπονηθεί ήδη σχετική μελέτη και από τη ΔΕΥΑΤ και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί το αρχιτεκτονικό τμήμα της μελέτης αυτής, ενώ ταυτόχρονα από την επιχείρηση αναζητείται χρηματοδότηση μέσω διάφορων προγραμμάτων. Μάλιστα εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει οριστικοποίηση του προϋπολογισμού του έργου και θα ολοκληρωθούν και οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ