ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων Π. Κρίκη και Γ. Παζιάνα

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, όπως και εκατοντάδες στο Δήμο Λαρισαίων, στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει. 

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι Λαρισαίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μιας απόφασης, που έρχεται τελικά να “δικαιώσει’’ εκείνες τις δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους. Αλλά και στο δήμο μας, όταν το θέμα ανέκυψε στην δημοσιότητα, η σημερινή δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΕ κ.α. με επικεφαλής το δήμαρχο, έστερξε σαν άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για δήθεν «δημοσιεύματα», προσπαθώντας να τους καθησυχάσει. Αυτή τη βρώμικη αποστολή εξάλλου υλοποιεί η δημοτική αρχή Λάρισας από την ανάληψη των καθηκόντων της και μέχρι σήμερα, δηλαδή να αποτελεί στήριγμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ευτυχώς όμως οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν τα μέτρα τους, καθώς είναι γνωστός ο ρόλος της δημοτικής αρχής, οργανώνοντας την πάλη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στις δημοτικές αρχές, ιδιαίτερα στους κομμουνιστές δημάρχους, που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κύρια με την υποχρέωσή τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους. Αυτές τις Δημοτικές Αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, να τους επιτρέψουν να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί ”διακαή πόθο” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι και ότι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Λέμε λοιπόν όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους Λαρισαίων να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Στηρίζουμε και συντασσόμαστε με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων και γι’ αυτό το σκοπό θα συνδράμουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε. Θα ζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 20 Ιούνη 2017 να συζητηθεί το θέμα ξεχωριστά από την ημερήσια διάταξη και να πάρει απόφαση. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Κρίκης Πέτρος

Παζιάνας Γιώργος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com