ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση του συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Λάρισας που χαιρετίζει τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια Λάρισας, Τυρνάβου και Τεμπών

Από σήμερα το πρωί 19 βρίσκονται υπό κατάληψη τα αμαξοστάσια του Δήμου Λάρισας, Τεμπών και  Τυρνάβου. Το συνδικάτο καλεί   τους συναδέρφους  συμβασιούχους όλων των δήμων του Νομού μας  να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διασφάλιση της εργασίας,

και μαζί με όλους τους εργαζόμενους πανελλαδικά  να περιφρουρήσουν την επιτυχία των κινητοποιήσεων στους χώρους των αμαξοστασίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους  στη  συγκέντρωση   σήμερα   7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Καλούμε  όλη την εργατική τάξη και τα συνδικάτα να συμπαρασταθούν  στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Να αντισταθούμε μαζικά στην  από κοινού απόφαση  συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου (κρατικός μηχανισμός) που  κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Απόφαση που είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει:

  1. Είναι αντισυνταγματική η παράταση όλων των συμβάσεων πέρα του 8χταμήνου.
  2. Είναι ανεπίτρεπτη η καταβολή των αποδοχών στο μέλλον.
  3. Ισχύει η αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων, άρα ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικηθεί η επιστροφή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.

Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!) ενώ οι γνωστοί «μηχανισμοί ενημέρωσης» καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους «καταλογιστούν»!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο από σήμερα  να κάνει απολύσεις!

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό τη πίεση του αγώνα μας να υιοθέτησε τη πρόταση των επιτροπών αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Εμείς σε τακτικισμούς για τις ημερομηνίες του αγώνα δεν συμμετέχουμε! Αν και έχουμε ξεκάθαρη δημόσια θέση για τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, δίνουμε από σήμερα  μέχρι τη Τετάρτη, με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα με καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, με συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων του Νομού μας .

Την Πέμπτη παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία για όλους τους εργαζόμενους  στους Δήμους. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να έχει συνέχεια, δεν είναι μία και έξω.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, από το δικαίωμά μας για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com