ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Απονομή βραβείων και επαίνων στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός για τον Ιπποκράτη με την απονομή βραβείων και επαίνων στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Ο τίτλος του διαγωνισμού ήταν «Μαθαίνω και δημιουργώ για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα» και σκοπός του να μελετηθεί και να αναδειχθεί  το έργο του Ιπποκράτη (Ιατρική, βότανα, διατροφή κλπ) καθώς και η σχέση του με την πόλη της Λάρισας μέσα από τα έργα των μαθητών.

Ο Ιπποκράτης είναι ο θεμελιωτής της επιστήμης της ιατρικής. Γεννήθηκε το 460 π.Χ. στην Κω. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού στην Λάρισαπου και πέθανε το 377 π.Χ. Στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας – απέναντι από το πάρκο του Αλκαζάρ-  υπάρχει μνημείο, το οποίο περιλαμβάνει τον ανδριάντα του Ιπποκράτη και το κενοτάφιο, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος.

Στον διαγωνισμόσυμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων.Τα έργα των μαθητών είχαν σαν θέμα τη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη, τη σχέση του με τη Λάρισα και το μνημείο στο Αλκαζάρ.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής , εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό , και   ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό  αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον σύλλογο     «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» να αναδείξουν το έργο και τη ζωή του Ιπποκράτη στη Λάρισακάτι που οι περισσότεροιΛαρισαίοι δεν γνωρίζουν . Σε αυτήν την προσπάθειαδίνουμεμεγάλοβάρος στα παιδιά των νηπιαγωγείων , των δημοτικών και των γυμνασίων ώστε να μπορέσουν από μικρήηλικία να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότερηίσωςπροσωπικότητα  που έζησε στην πόλη  της Λάρισας και είναι παγκόσμιοςγνωστή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις που υποστηρίζονται από τον σύλλογο μέσα από τις οποίες γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του έργου του Ιπποκράτη και της σχέσης του με τη Λάρισα. Στη συνέχεια παρουσίασε τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η γενική γραμματέας του Συλλόγου κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου τόνισε τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων τόσο στο διαγωνισμό όσο και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγου.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου μετέφερε τους χαιρετισμούς του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βούλγαρη και αναφέρθηκε στα κριτήρια του διαγωνισμού και στη δυσκολία επιλογής αφού όλα τα έργα των μαθητών είχαν πολύ αγάπη και μεράκι.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ηρώ Οικονομάκη μετέφερε τους χαιρετισμούς του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καψάλη και αναφέρθηκε στις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό τους συνεχάρησαν για τα έργα τους και ιδιαίτερα όσους έλαβαν βραβεία.

Απένειμαν βραβεία, μετάλλια και επαίνους εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος  Παιδής και ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κώστας Σπανός.

Εκ μέρους του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» δόθηκε σε κάθε σχολείο που συμμετείχε αντίγραφο έργου του δημιουργού του Ιπποκράτη στη Λάρισα, γλύπτη Γεωργίου Καλακαλλά που αναφέρεται στον ανδριάντα του Ιπποκράτη.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν:
Το βραβείο Νηπιαγωγείου στην αφίσα του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας ( υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Παναγιώτα Παναγιώτου και Ελευθερία Καρανίκα)
Το βραβείο Δημοτικού στην αφίσα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Αθανασία Γκιτέρσου και Θωμάς Μανώλης)
Το βραβείο Γυμνασίου στην αφίσα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Ιφιγένεια Σδούκου)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ