ΣΕ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δήμου Τεμπών ( Συκούριο –Πουρνάρι – Ελάτεια – Ευαγγελισμό – Γόνους –Μακρυχώρι ) επισκέφτηκε αντιπροσωπία  της “Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία  – Ανταρσία για την Ανατροπή¨ με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αντώνη Αδάμου,

όπου  διαπίστωσε την ολική  καταστροφή που υπέστησαν  οι καλλιέργειες της περιοχής οι οποίες αφορούν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής (Ελιές- Αμυγδαλιές –Πατάτες – κηπευτικά – Αμπέλια –Σιτηρά – Βερίκοκα κλπ). Τον κ. Αδάμου συνόδευσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος Συκουρίου Γιώργος Κολότυχος και  παραγωγοί της περιοχής των οποίων οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες και φτάνουν μέχρι και την ολοσχερή καταστροφή.

Ο κ. Αδάμου υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα  που έρχεται να προστεθεί στα δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Η μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων, το πετσόκομμα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το δήθεν “περιβαλλοντικό” χαράτσι στο νερό καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση τους.

Τέλος τόνισε την ανάγκη:

  • Nα ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των ζημιών και να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα και στο σύνολο της ζημίας  (100%).
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στον ΕΛΓΑ με εξειδικευμένους γεωπόνους για κάθε καλλιέργεια γιατί αλλιώς οι αγρότες όλων των πληγεισών περιοχών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα σε μια περίοδο που τα χτυπήματα στο εισόδημα τους είναι επανωτά .
  • Την άμεση παρέμβαση από την Κυβέρνηση με άμεση στήριξη του Αγροτικού εισοδήματος .
  • Τονίστηκε η ανάγκη αναθεώρησης και διεύρυνσης του κανονισμού ΕΛΓΑ ,ώστε να καλύπτονται από όλους τους κινδύνους και σε όλα τα στάδια παραγωγής .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com