ΜΕΧΡΙ 27/7 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του σχετικά με την προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών και με τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας και ψηφίστηκε χθες στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης , παρατείνεται κατά 45 ημέρες η προθεσμία για τη διατύπωση αντιρρήσεων επί των αναρτηθέντων δασικών χαρτών και συγκεκριμένα έως τις 27 Ιουλίου 2017 (η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 12η Ιουνίου).

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες ούτως ώστε να καταθέσουν:

  • Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
  • Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εργαλείου που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εδώ και λίγες ημέρες για την αίτηση πρόδηλου σφάλματος, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ. Δίνεται έτσι η ευκαιρία ενημέρωσης όλων των αγροτών των οποίων οι εκτάσεις αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ώστε να προχωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, στη χρήση των παραπάνω εργαλείων, καθώς και για να ολοκληρωθεί η έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και εγκυκλίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη χρήση αυτών.

Αξίζει να τονιστεί για άλλη μία φορά ότι η παράταση αυτή δίνεται με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου, ώστε να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ και θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η τελευταία παράταση, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.»

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ