ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σύσκεψη στο γραφείο του Λαρισαίου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ και των δημάρχων Αντ. Γκουντάρα, Ν. Ευαγγέλου, Θ. Νασιακόπουλου, Κ. Κολλάτου, Π. Σαρχώση και Αρ. Καραχάλιος με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων

για τις ζημιές της πρόσφατης χαλαζόπτωσης αλλά και για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων προηγούμενων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι πρόεδροι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος και Θ. Χαλούλης αντίστοιχα.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα οι κ.κ. Κόκκαλης και Κουρεμπές ανακοίνωσαν στους δημάρχους ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες της περυσινής χρονιάς στη ροδακινοκαλλιέργεια που δημιουργήθηκαν λόγω της αποχής των εκτιμητών, μέχρι το δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει εξόφληση για όλες τις αποζημιώσεις του 2016 με την καταβολή και του υπόλοιπου 20%.

Αναφορικά με τον παγετό του Ιανουαρίου στα ελαιόδενδρα και στην καλλιέργεια ροδιάς τονίστηκε ότι η ζημιά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ με τις δηλώσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο, ενώ για το φετινό πρόβλημα με τη μη απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων ροδάκινων ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι οι όποιες ενισχύσεις θα δοθούν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει να κάνει με την κρίση στην αγορά και θα είναι ενιαίο για όλες τις χώρες που καλλιεργούν ροδάκινα.

Τέλος για τις ζημιές της χαλαζόπτωσης υπήρξαν δεσμεύσεις για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις ενώ για μια ακόμη φορά τονίστηκε η δυνατότητα επιδότησης από τον ΕΛΓΑ τον αντιχαλαζικών διχτυών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ