ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ…

Η απάντηση των ΣΥΝΕΚ στην καταγγελία των άλλων παρατάξεων

Μέγα ζήλο επέδειξαν αριστερές και δεξιές παρατάξεις στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας να καταγγείλουν τις ΣΥΝΕΚ (βάλτε τουλάχιστον το σωστό άρθρο ως προσφορά στην ορθογραφία), επειδή δεν παραβρέθηκαν στο Δ.Σ. της Τρίτης 19/6. Όλο το βράδυ πρέπει να συνεδρίαζαν για να βγει πρωί – πρωί η ανακοίνωση καταγγελία!

Έτσι αναγκαζόμαστε να πούμε ορισμένα πράγματα, όχι προς αυτούς αλλά προς τους συναδέλφους.

1ον: Πριν τις συνεδριάσεις ο πρόεδρος ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την ημέρα και ώρα, λόγω του ότι πολλές φορές αλλάζουν εξαιτίας υποχρεώσεων των μελών. Πολύ περισσότερο εν μέσω πανελλαδικών και ενδοσχολικών, βαθμολογικού κλπ. Αποδεικνύεται ευκόλως από την αλληλογραφία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. Αυτό δεν έγινε. Όταν κάποιο μέλος αργεί να προσέλθει, δεν το περιμένουν οι υπόλοιποι ώρες. Παίρνουν τηλέφωνο (μεγάλη ανακάλυψη). Αυτό δεν έγινε.

2ον : Είθισται, πριν βγάλει κάποιος καταγγελία να κάνει τον κόπο να ρωτήσει τουλάχιστον το λόγο απουσίας. Μην τυχόν και συνέβη κάτι προσωπικό ή οικογενειακό ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν έγινε. Είπαμε, μέγας ζήλος!

3ον : Αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε τρεις φορές που συνέβη κάτι ανάλογο στο Δ.Σ. Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε μικροπρεπείς, ούτε πιστεύουμε στο συνδικαλισμό καφενείου και στις κατινιές, δεν βάλαμε ζήτημα να βγει ανακοίνωση – καταγγελία. Ούτε οι άλλες παρατάξεις. Μόνο που τότε δεν έλειπαν οι ΣΥΝΕΚ!

Ήταν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του ΄15 που το Δ.Σ. είχε αποφασίσει να συνεδριάσει (δεν ήταν δική μας πρόταση αλλά, αφού ήθελαν όλοι οι άλλοι, το δεχτήκαμε). Μαζευτήκαμε λοιπόν όλοι εκτός από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που δεν ήρθαν ποτέ… Αλλά παρότι δεν ενημέρωσαν τους υπόλοιπους, δε βγήκε ανακοίνωση – καταγγελία.

Σε άλλη περίπτωση και ενώ τους είχαμε ενημερώσει πως αδυνατούσαμε να παραβρισκόμαστε, εκείνοι συνεδρίασαν χωρίς εμάς μη κάνοντας τον κόπο να αλλάξουν ημερομηνία συνεδρίασης. Τότε ο πρόεδρος δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά μας. Αλλά δε βγάλαμε ανακοίνωση.

Σε τρίτη περίπτωση και ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις ήμασταν παρούσες, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ απουσίαζαν και μάθαμε πολύ αργότερα πως είχαν πάει με κάποιους συναδέλφους στο ΠΥΣΔΕ να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Μόνοι τους, χωρίς την ΕΛΜΕ και χωρίς να ενημερώσουν. Ούτε τότε βγήκε καταγγελία.

Επειδή και εμείς έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε αλλά και οι συνάδελφοι να ασχοληθούνε, καλούμε τις άλλες παρατάξεις να επανακτήσουν τον έλεγχό τους γιατί τον έχουν χάσει εδώ και καιρό. Με τέτοιες μικροπρέπειες, συνάδελφοι, δε μαζεύετε ψήφους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το καταλάβετε.

Το σωματείο το απαξιώνετε εσείς, όταν ασχολείστε δημόσια με τέτοια ζητήματα, και πολύ περισσότερο το απαξιώνετε, όταν αισθάνεστε πως το σωματείο είναι ιδιοκτησία σας. Δεν προσφέρετε καθόλου καλές υπηρεσίες στην προσπάθεια για ένα συνδικαλισμό με ήθος που θα συμβάλλει στο δυνάμωμα της σωματειακής ζωής και όχι στην απαξίωσή της.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ