ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ… ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με πρωτοβουλία του Λαρισαίου πρύτανη του ιδρύματος

“Η γενέτειρα κάθε ανθρώπου είναι ταυτισμένη με τους «χώρους μνήμης» του. Με τη σειρά της, η μνήμη καθιστά το χώρο επίδικο αντικείμενο, διακύβευμα σε αναμετρήσεις που σημαδεύουν και καθορίζουν την προσωπική ζωή.

Η δική μου μνήμη από τότε που μετοίκησα στο «κλεινόν άστυ» περιπλανιέται στο Πάρκο Αλκαζάρ, εκεί που για πρώτη φορά συνειδητοποίησα πόσο άρρηκτα συνδεδεμένος είμαι με τη Λάρισα, με την πόλη των παιδικών και νεανικών μου χρόνων.  Το Αλκαζάρ, που σημαίνει στα αραβικά «Κάστρο», το φρούριο των ονείρων και των πρώτων μου στόχων: να κάνω περήφανη την πόλη μου, να γνωστοποιήσω τις ομορφιές της σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, το όραμά μου παίρνει σάρκα και οστά με την ίδρυση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μεγεθύνεται, προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο την πόλη του απόγονου του Πελασγού αλλά και όλη την Ελλάδα.” 

Με αυτά τα λόγια, ο Λαρισαίος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς μας ανακοινώνει την Ίδρυση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, κάνοντας περήφανη την πόλη μας, όχι μόνο με το έργο του, αλλά και με το ήθος του.

To Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επί Πρυτανείας του συμπατριώτη μας Καθ. Γεωργόπουλου Νικόλαου, θα καλωσορίσει στους κόλπους του το «Τμήμα Τουριστικών Σπουδών», ενταγμένο στη Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Το «Τμήμα Τουριστικών Σπουδών» θα συμπεριλαμβάνεται στο μηχανογραφικό δελτίο των τελειοφοίτων μαθητών του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την ίδρυση του νέου Τμήματος Σπουδών, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για παροχή εκπαίδευσης σε τομείς αιχμής στο σύγχρονο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών έχει ως βασικό σκοπό να προετοιμάσει στελέχη ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μια εξαίρετη σταδιοδρομία σε μεσαίες, ανώτερες και ανώτατες θέσεις σε όλους τους κλάδους της Τουριστικής Βιομηχανίας, αλλά και σε όλους τους φορείς τουριστικών ενδιαφερόντων που δρουν σε μάκρο-επίπεδο, που ασχολούνται δηλαδή με την ανάπτυξη και την πολιτική στον Τουρισμό σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Σε αυτό θα συμβάλλει το προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών, το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος με την κοινωνία, την αγορά εργασίας, τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μια τέτοια ευρεία προσφερόμενη μόρφωση σκοπεύει να ενδυναμώσει τους φοιτητές να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να αποκτήσουν αξίες και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος. Η ίδρυση του «Τμήματος Τουριστικών Σπουδών», πλάι στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους που θεραπεύει το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα (Διοίκηση, Οικονομία, Βιομηχανία, Ναυτιλία, Νέες Τεχνολογίες, Διεθνείς Σπουδές) καθιστά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πρωτοποριακό και ανταγωνιστικό στο σύγχρονο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μπορούν να ανευρεθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.tourism.unipi.gr

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Του Ανδρέα Χ. Χατζηβασιλείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ