Δ.Α. ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Δ..Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Σκληρή ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αποκαλυπτική ήταν για ακόμη μια φορά η στάση που κράτησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στο θέμα της απόλυσης των εκατοντάδων συμβασιούχων του Δήμου μετά την απόφαση του Ελεγκτικού, η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα,

όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου «γαλαζοπράσινης» απόχρωσης των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα και Διαμάντου.

Παρά τη «φιλότιμη» προσπάθειά τους να πείσουν τους συμβασιούχους για τις «αγαθές» προθέσεις τους, όπως και τις «διακηρύξεις» τους για  μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο δια ταύτα αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν μέσω του συλλόγου εργαζομένων, όπου ρητά και κατηγορηματικά απαιτούσε πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση συμβασιούχου και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Στον αντίποδα η δημοτική αρχή της «πρώτης φοράς αριστερά» προσπάθησε δια στόματος του δημάρχου να καθησυχάσει για άλλη μια φορά τους συμβασιούχους παίζοντας με την αγωνία τους, ισχυριζόμενη ότι η απόφαση του ελεγκτικού δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος δήλωσε την υποταγή του στην αντιλαϊκή αστική νομιμότητα και μιλώντας για ρεαλισμό και σοβαρότητα προέτρεψε τους εργαζόμενους να παλέψουν για την παράταση της ομηρίας τους μέχρι της 31 -12- 2017 και όχι για την μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παίζοντας για άλλη μια φορά το βρώμικο ρόλο του συμπαραστάτη της κυβερνητικής πολιτικής, «ψέλλισε» κάτι για κυβερνητικές ευθύνες και λάθη, αλλά επί της ουσίας αθωώνοντας τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών (καθαριότητα) και παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, υποστήριξε ότι την ευθύνη της επιλογής για το ποιοι θα μείνουν ή θα φύγουν θα πρέπει να την έχουν οι Δήμαρχοι με βάση τις Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες, δηλαδή κατά το δοκούν.

Επίσης υποστήριξε ότι διέξοδος για τους εργαζόμενους πρέπει να αποτελεί η συνέχιση των προσλήψεων εις βάρος ανταποδοτικών τελών, δηλαδή προσλήψεις με βάση το χαράτσωμα των δημοτών από τα δημοτικά τέλη που για το 2016 έφτασαν τα 14εκ ευρώ στο Δ. Λαρισαίων.

«Άξιοι» συμπαραστάτες της δημοτικής αρχής Λαρισαίων αποδείχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις «γαλαζοπράσινης» απόχρωσης του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες αξιοποιώντας την ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, στήριξαν στο τέλος το ψήφισμα της δημοτικής αρχής και όχι των εργαζόμενων του δήμου.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι μόνοι που στήριξαν το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για καμιά απόλυση και μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Αποκαλύπτοντας  για άλλη μια φορά την υποκρισία της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, καθώς το σχέδιο ψηφίσματος που ψήφισαν όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα υπέρ των 232 συμβασιούχων του δήμου, αντίθετα τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πόρτα της εξόδου, διαιωνίζοντας το καθεστώς της ανακύκλωσης και της εργασιακής τους ομηρίας, ενισχύοντας τη βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όπως και την πολιτική της φοροαφαίμαξης των δημοτών μέσω των προσλήψεων με ανταποδοτικά τέλη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τους δημοτικούς της συμβούλους από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων του δήμου, στους χώρους των καταλήψεων μαζί με δεκάδες φορείς, εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου χτυπάει η καρδιά του αγώνα των εργαζόμενων, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα  για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει κάλεσμα στο λαό της πόλης να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους συμβασιούχους, να συνταχθεί με το αίτημα τους για άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση για να λυθεί το πρόβλημα, ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην γίνει καμιά απόλυση και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταμάτημα της υποστελέχωσης και υποβάθμισης κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών του δήμου, όπως είναι η αποκομιδή απορριμμάτων, το νερό, παιδικοί σταθμοί, κτλ. και η παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα που θα έχει συνέπεια την περαιτέρω φοροαφαίμαξη του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ