ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσανατολίζεται προς την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων – παρατασιούχων στην εργασία για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά την διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αυτή η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Επίσης, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα.

«Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμόνος από εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

cnn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ