Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 80% ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης Νέα Πορεία

Με αφορμή την απόφαση της περιφέρειας που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πρόσφατα και αφορά την επιβολή του ειδικού τέλους κατά 80% στα τιμολόγια του νερού για τον Δήμο Ελασσόνας στο σύνολο του πλην του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου,

θα ήθελα να προσθέσω ότι οι πολίτες μπορούν άμεσα να προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και να απαιτήσουν την διαγραφή της επιβολής του τέλους από τους λογαριασμούς τους και μάλιστα αναδρομικά από το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε όσους έχει επιβληθεί.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί λοιπόν συνέχεια από μια σειρά εγγράφων που έχουν έρθει στην επιφάνεια ( και τα οποία ο Δήμος αρνείται να τα αποδεχτεί) τα οποία κινούνται όλα προς την ίδια κατεύθυνση δηλαδή την άρση της επιβολής του τέλους ύδρευσης όπως αυτό είχε επιβληθεί παλιότερα με σχετικές αποφάσεις-νομοθετικες ρυθμισεις στο Δήμο Ελασσόνας.
Σε προηγούμενα Δημοτικά συμβούλια είχα επιστήσει την προσοχή τόσο εγώ όσο και η κ Προβιδα στο γεγονός ότι ο Δήμος παρανομεί συνειδητά έναντι των πολιτών με την συνέχιση της εφαρμογής του τέλους ύδρευσης .
Ήρθε λοιπόν μια ακόμα απόφαση η οποία μας δικαιώνει στην επιμονή μας για το συγκεκριμένο θέμα.
Τι σημαίνει όμως πρακτικά η παραπάνω απόφαση;
Πρακτικά λοιπόν σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί του νερού θα μειωθούν περίπου στο μισό από ότι είναι σήμερα .
Κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει και έχουν χαρακτηρίσει αυτές τις ενέργειες ως εχθρικές!! προς τον Δήμο .
Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για φιλική ενέργεια προς τους πολίτες οι οποίοι το δικαιούνται και αυτό γιατί οι ίδιοι οι πολίτες είναι ο Δήμος.
Με την σειρά του βέβαια ο Δήμος πρέπει να απαιτήσει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προσφέροντας πακέτα ρύθμισης και να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήδη πολύ κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ.
Επιπλέον προτείνουμε στον Δήμο να βελτιώσει την παρούσα απόφαση της περιφέρειας και να ζητήσει κατ’εξαιρεση την άρση της επιβολής του ειδικού τέλους από τώρα και όχι τέλος του 2018 και για τους πολίτες του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου καθότι ο Δήμος στην σημερινή του μορφή αποτελεί ενιαίο σύνολο και ένας τέτοιος διαχωρισμός αποτελεί σαφώς πλήγμα στην κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων και στην αρχή της ισότητας προς όλους τους πολίτες ενός ενιαίου Δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ