Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δ.σ.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το καθήκον της με υπερβάλλοντα ζήλο, ευθυγραμμιζόμενη με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις στον χειρισμό της απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου.

Αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα που κατέθεσαν οι συμβασιούχοι, μέσω του συλλόγου εργαζομένων των Δήμων όπου απαιτούν:

Την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων

Να μην γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχων και

Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε δικό της ψήφισμα στο οποίο αφού «σχίζει τα ιμάτιά της» για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα «ποιεί την νήσσα» για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Με την ίδια τακτική απέρριψε και τον Φλεβάρη του 2017 ψήφισμα των αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στον αγώνα επιβίωσης τους, στα μπλόκα Αργυροπουλίου και Δαμασίου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας έδωσαν όρκο ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο μας. Ποιον κοροϊδεύουν; Μήπως δεν καταλαβαίνουν ότι το «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων – αποβλήτων του Δήμου Τυρνάβου» που ψήφισαν και οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στον «Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων» όπου τα ντόπια και ξένα μονοπώλια με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) χρηματοδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά ταμεία και κρατικά προγράμματα για να επενδύσουν όπως λένε στο «χρυσορυχείο των σκουπιδιών»;

Δεν γνωρίζουν ότι με τη διαδικασία αυτή το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων θα το φορτωθούν τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνοντας παραπάνω δημοτικά τέλη και άλλους περιβαλλοντολογικούς φόρους;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τυρνάβου βρίσκονται στο πλευρό των συμβασιούχων στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στηρίζουν την πάλη τους: για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην γίνει καμιά απόλυση και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους συνδημότες μας και τους φορείς του Δήμου:

Να συμπαρασταθούν στους συμβασιούχους που ζητούν  άμεση νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Να απαιτήσουν άμεσα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες και τομείς του Δήμου που έχουν υποβαθμιστεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για:

Ενιαίο Δημόσιο Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτικών εταιρειών και

Να μην επιβληθούν άλλοι φόροι στα λαϊκά στρώματα και να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ