ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΣΜΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Γεωργό- Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι Τυρνάβου. Μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  του Δήμου Τυρνάβου, της ΚΕΔΗΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αργυροπουλίου, ο Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου.

Το Σάββατο στην πλατεία του Αργυροπουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τον κ. Γεώργιο Νάνο -Καθηγητή Δενδροκομίας στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον κ. Γεώργιο Βαλιάκο- Κτηνίατρο Διδάκτορα του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την Κυριακή στην περιοχή Μάτι Τυρνάβου την έναρξη της Γιορτής έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου- Λαγκιόλη που ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για τη συνδιοργάνωση καθώς και τον παρευρισκόμενο αντιπεριφεριάρχη κ. Αθανάσιο Παιδή.

Στην εκδηλωση το παρών έδωσε και ο Βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων κ. Κατσιαντώνης Γεώργιος καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Μπανταβάνης, Κ. Κουλιός και Χ. Τσιόπας, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αργυροπουλίου Χ. Κουτίνας καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κατσιαντώνης ανέφερε:

“Στην καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου… εδώ όπου ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος αγωνίζεται για να αναδείξει την τοπική οικονομία χωρίς σύμμαχο την Πολιτεία που τους έχει βάλει στη… λίστα της καταστροφής… η 2η Γιορτή της Γεωργο-κτηνοτροφίας έρχεται να αναδείξει τον πλούτο της περιοχής και της χώρας μας γενικότερα, ως αντίδοτο ισχυρό στους αγώνες τους για ανάπτυξη και συνεργασία. Οφείλουμε όλοι εμείς που τιμούμε τον τόπο μας να είμαστε παρόντες και παρεμβατικοί, στην προσπάθεια αγροτών και κτηνοτρόφων για μια οικονομικά δυναμική Ελλάδα στο μέλλον.”

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ