ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ

Εξέτασαν κρατούμενους – εκπαιδευόμενους

Δεύτερη φορά επισκέφθηκαν το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας οι εθελοντές οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Στοματικής Υγείας που υλοποιείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας δύο εθελοντές πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις:

η συντονίστρια του προγράμματος κ. Βιολέτα Μπέη – Φουντή παρουσίασε με απόλυτα κατανοητό τρόπο τις έννοιες, οδοντίατρος και δόντι καθώς και τις συχνές παθήσεις που παρουσιάζονται και τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται. Ο κ. Μιχάλης Κατσουράκης με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά των ναρκωτικών έδωσε έμφαση στη σχέση της χρήσης ουσιών και των παθήσεων του στόματος, ενώ αναφέρθηκε και στον καρκίνο του στόματος. Οι πολλές ερωτήσεις των εκπαιδευόμενων έδειξαν το ενδιαφέρον που προκλήθηκε από τις εισηγήσεις των οδοντιάτρων.

Ακολούθησαν διαγνωστικές εξετάσεις και καταγραφή της στοματικής υγείας των εκπαιδευόμενων (δημιουργία ατομικής καρτέλας), τις οποίες διενήργησε η εξαμελής ομάδα των εθελοντών οδοντιάτρων και στις οποίες ανταποκρίθηκαν με προθυμία οι περισσότεροι από τους εκπαιδευόμενους. Παράλληλα, η γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Λάρισας κ. Φωτεινή Καραχάλιου κράτησε λεπτομερείς σημειώσεις για τη δράση. Εκτός των παραπάνω συμμετείχαν και οι εθελοντές οδοντίατροι Τσολάκης Ιωάννης, Νούλα Ελένη και Αβραδέ Ασημίνα.

Να προστεθεί ότι το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα έχει διάρκεια, αφού συμπεριλαμβάνει σύνταξη ερωτηματολογίων και δελτίου συμμετεχόντων, σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και παρακολούθηση των συμμετεχόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ