ΣΤΙΣ 14/7 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Λίγες μέρες ακόμα απομένουν για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του παραδοσιακού χορού, το αντάμωμα λαών και πολιτισμών. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ», είναι πια γεγονός και ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Μετά την επιτυχημένη περσινή χρονιά της διοργάνωσης, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου,  διοργανώνει φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού το διάστημα 14-19 Ιουλίου 2017 με τη συμμετοχή Βαλκανικών χωρών, όπως η Σερβία και άλλων ευρωπαϊκών, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Πέρυσι συμμετείχαν δύο χώρες.

Μετά όμως την περσινή επιτυχία, η αγάπη και το μεράκι των Μακρυχωριτών, μα πιο πολύ των νέων παιδιών, γιατί αυτοί είναι οι αποδέκτες και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή, έγινε «απαίτηση» για μεγαλύτερη οργάνωση με πρόσκληση περισσότερων χωρών. Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες γνωριμίας με πολιτισμούς άλλων χωρών, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.

Στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ, εκτός από τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια του Δήμου   Τεμπών, έτσι ούτως ώστε αυτά να γίνουν τουριστικός προορισμός. Αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου. Στέκονται δίπλα και στηρίζουν τη διοργάνωση σε ότι χρειάζεται.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αναδεικνύει  – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές.

Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν.

Είναι μια ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, από σύστασής του, σκοπό έχει την προσφορά στον συγχωριανό, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση του Μακρυχωρίου και να τη μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά με δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Λειτουργεί τμήματα παραδοσιακού χορού που τα μέλη του φτάνουν τα 160, αλλά και Θεατρικής Αγωγής.

“…ας αρχίσουν οι χοροί “  λοιπόν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com