ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ 14ΧΡΟΝΗΣ

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους δύο Αμπελωνίτες που είχαν συλληφθεί πέρυσι κατηγορούμενοι για απαγωγή και βιασμό μίας δεκατετράχρονης την οποία μάλιστα ο ένας από τους δύο είχε βαφτίσει.

Πρόκειται για τον συνταξιούχο υπάλληλο του δήμου Τυρνάβου που θεωρήθηκε, κατά την προανάκριση, αλλά και στην ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων χθες και σήμερα, ο εγκέφαλος της όλης υπόθεσης και ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών αλλά και για τον συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου και νονό της ανήλικης ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Ο πρώτος καταδικασθείς Ι.Γ. του Β., είχε κατηγορηθεί για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, του βιασμού από κοινού και κατά μόνας, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.

Ο δεύτερος καταδικασθείς Κ.Κ. του Ε., είχε κατηγορηθεί για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.

Και η δύο επειδή το δικαστήριο όρισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα επέστρεψαν στη φυλακή.

Βαριές ήταν και οι ποινές για τα δύο άλλα άτομα έναν Λαρισαίο και έναν αλλοδαπό που κατηγορήθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την ανήλικη αφού το μεν πρώτο το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών και τον δε δεύτερο σε ποινή κάθειρξης 7 ετών αναγνωρίζοντάς του και δύο ελαφρυντικά.

Τόσο ο Λαρισαίος όσο και ο αλλοδαπός αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο όρισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Λαρισαίος και ο αλλοδαπός από την Αλβανία είχαν κατηγορηθεί για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας και της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος.

Η υπόθεση

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε στις 31 Αυγούστου και στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρθηκαν τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (31-08-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης κατακράτησης και του βιασμού σε βάρος 14χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος, από τα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους, κρατούσε παρά τη θέληση της την ανήλικη σε διαμέρισμα στη Λάρισα και την εξωθούσε στην πορνεία, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σήμερα (01-09-2016) το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 56χρονος ημεδαπός, συνεργός του 55χρονου, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στο αδίκημα της μαστροπείας και αρπαγή ανηλίκου.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα ακόμα άτομα, τρεις ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, που κατηγορούνται για  βιασμό σε βάρος της 14χρονης ημεδαπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ