ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Κώστας Μπαργιώτας.Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, αποτελούμενοι από τον Πρόεδρο Δημήτρη Γκόβαρη και τα μέλη του ΔΣ Κων/νο Μακά και Μαρία Γκλέτου, 

τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει η λογική στήριξης των τριτέκνων και της πολυτεκνικής οικογένειας και να ξεφύγουμε από τις επιδοματικές λογικές οι οποίες, αν και σημαντικές, δεν αποτελούν ουσιαστική λύση.

Στάθηκαν κυρίως στο ζήτημα της δημιουργίας υποδομών όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σε φορολογικά κίνητρα που θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να επανέλθουν, όπως και σε θεσμικά θέματα όπως οι μετεγγραφές των φοιτητών.

Ο κ. Μπαργιώτας από τη μεριά του, με το ρόλο του και ως γραμματέα της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό που συστάθηκε μετά από πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κας Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα να αναστραφεί η αρνητική πορεία του δημογραφικού η οποία θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθυσμού της χώρας αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθούν επαρκή κίνητρα στην οικογένεια με δύο παιδιά να προχωρήσει και στο τρίτο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την εξέλιξη του δημογραφικού. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι θα εργαστεί με στόχο η επιτροπή να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από μια στενή συνεργασία με όλους αρμόδιους φορείς, ώστε να καταρτισθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ