ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑΚΟ

Σύσκεψη για την ενίσχυση του προϋπολογισμού και την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο υπουργείο Υγείας.

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των δύο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννας Βαγενά και Νικόλαου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης (Τρικάλων), Αλέξανδρος Μεικόπουλος (Μαγνησίας) και Χρυσούλα Κατσαβριά – Σπυροπούλου (Καρδίτσας), ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Λιόλιος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, η υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Παρασκευή Ζαζά, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Στη σύσκεψη διαμορφώθηκε σχέδιο με την εφαρμογή του οποίου θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση και η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ειδικότερα, τις επόμενες μέρες πρόκειται να αποδεσμευτεί το 10 % του συνόλου του προϋπολογισμού του ΠΓΝΛ, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ και με το οποίο θεωρείται  ότι καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου, σε συνδυασμό με χρήματα που υπάρχουν σε άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού της μονάδας.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ θα εκτιμήσουν εκ νέου την πορεία των προϋπολογισμών όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιφέρειας, αναζητώντας επιπλέον πόρους για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, όπως και άλλων νοσοκομείων στα οποία θα διαπιστωθούν ανάλογες ανάγκες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεσμεύτηκε επίσης ότι θα διαθέσει ποσό έως και 5 εκατομμύρια ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν οι ανάγκες του ΠΓΝΛ στα φάρμακα, ιδιαίτερα των πιο ακριβών, όπως είναι τα ογκολογικά.

Στην ίδια σύσκεψη έγινε παράλληλα σαφές ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, μια διαδικασία που έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, τόσο οι δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, όσο και τα μέλη του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, είχαν παραστεί και ενημερωθεί για την κατάσταση, τόσο σε σύσκεψη με την διοίκηση των δύο νοσοκομείων, όσο και στην ευρεία σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

Σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρουν τα εξής :

«Αφουγκραστήκαμε την τοπική κοινωνία και αναλάβαμε πρωτοβουλία για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την εύρυθμη λειτουργία του, όπως και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως έγινε σαφές από την πολιτική  ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπάρχει κεντρική μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, την πλήρη κάλυψη των αναγκών των νοσηλευόμενων ασθενών, αλλά και την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Η δημόσια περίθαλψη  και η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει κορυφαία πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ