ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης μετά τον αποκλεισμό των καλλιεργειών από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ

Όπως φαίνεται, δεν θέλει να αφήσει η διοίκηση του ΕΛΓΑ Λάρισας τους αγρότες του Δήμου Τυρνάβου σε ηρεμία!!!

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα, την αντιαγροτική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατάφερε και έβγαλε εκτός πρόβλεψης για αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ τις καταστροφές που προέκυψαν από τον μεγάλο παγετό του Ιανουαρίου 2017 στα αμπέλια και τις δενδροκαλλιέργειες.

Η δραματική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα όπως και του ΕΛΓΑ έχει φθάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Το ελάχιστο προσωπικό με τους λίγους εκτιμητές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ύπαρξη έγκαιρων εκτιμήσεων και αργότερα αποζημιώσεων. Έτσι σκόπιμα, προωθείται η ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες του αγροτικού-κτηνοτροφικού κεφαλαίου και της παραγωγής.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς με βάση την ΚΑΠ και τα μνημόνια με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζουν σωρηδόν.

Όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης που καθησύχαζε τους αγρότες, ότι θα προωθηθεί η διαδικασία για τις εκτιμήσεις από τον παγετό με βάση τις διαβεβαιώσεις που αποκόμιζε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της εξαίρεσης πρόβλεψης αποζημίωσης από τα ΠΣΕΑ, των καταστροφών που προέκυψαν στην αμπελοκαλλιέργεια και δενδροκαλλιέργεια από τον παγετό τον Ιανουάριο του 2017.

Καλεί όλους τους πληγέντες αγρότες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ