ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αναστάτωση προκλήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τάξεις και των αστυνομικών της Λάρισας με αφορμή έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών σύμφωνα με το οποίο λόγω μη καταβολής του σχετικού κονδυλίου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

παύει πλέον η ελεύθερη μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού.

Η εξέλιξη, που αποτέλεσε θέμα σχολιασμού ανάμεσα στους ένστολους που διαμαρτυρήθηκαν για ένα ακόμη πλήγμα στα οικονομικά τους, οδήγησε σε επαφές με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, με το Μ. Σακελλαρίου να προχωρά στη διαβεβαίωση πως το τοπικό ΚΤΕΛ θα συνεχίσει να εφαρμόζει το καθεστώς της ελεύθερης μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τουλάχιστο τα υπάρχοντα «ελευθέρας» θα ισχύουν μέχρι εξαντλήσεώς τους, ενώ αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους (εκπαιδεύσεις, αποσπάσεις κλπ) θα συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς επιβάρυνση.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους νέους αστυνομικούς, ενώ το θέμα απασχολεί την τοπική ΕΑΛ αλλά και την ΠΟΑΣΥ που δεν δείχνει διατεθειμένη να το αφήσει να περάσει… στα ψιλά.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ