«ΘΕΡΜΟ» ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πλήρως εναρμονισμένη με τις θερμοκρασίες της πόλης η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με θέμα τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα και την αντιμετώπιση του όλου θέματος από το δήμο, με το δήμαρχο Λαρισαίων να υπεραμύνεται της στάσης του στρέφοντας μάλιστα τα πυρά του ονομαστικά κατά της ΝΔ

και του προέδρου της Κ. Μητσοτάκη, ενώ σε μια αντιπαράθεση με έντονο το κομματικό στοιχείο δέχτηκε με τη σειρά του τα πυρά της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα, με τη ΛΑΣΥ να κάνει λόγο και για απεργοσπασία.

«Εισπράξαμε μηνύματα πως οι εργαζόμενοι ήθελαν να εργασθούν, ενώ το σωματείο τους συντάχθηκε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ», υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης αναφερόμενος και στο διάλογο που αναπτύχθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την Τετάρτη 27 απορριμματοφόρα να ξεκινήσουν αποκομιδή, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον πρόεδρο της ΝΔ, αφού όπως υποστήριξε «η μηδενιστική και καθαρά κομματική τοποθέτηση στην κοινή ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας (σ.σ πλην ΛΑΣΥ) αφορά στην ουσία αστειότητες ανθρώπων που μόλις άκουσαν τον Κυριάκο είπαν ναι στους ιδιώτες».

Από την πλευρά της η Ρένα Καραλαριώτου εκτίμησε πως ο νέος νόμος θα έχει συνταγματικά προβλήματα, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

«Τέθηκε θέμα δημόσιας υγείας και δεν βρήκατε να πείτε κάτι για την κυβέρνηση που δημιούργησε το μπάχαλο, όσο για το διάλογο δεν ήταν κατόρθωμα αλλά υποχρέωσή σας να μιλήσετε με τους εργαζόμενους», ανέβασε τους τόνους η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Η απεργία έληξε και ο καθένας διαμόρφωσε την άποψή του, εκείνο που προέχει είναι ο καθαρισμός της πόλης», τόνισε ο Κ. Τζανακούλης, ενώ εκπροσωπώντας την «Ανθρώπινη Πόλη» η Μ. Καμηλαράκη υποστήριξε πως η ανανέωση των συμβάσεων «έγινε κακώς και για ψηφοθηρικούς λόγους».

«Ωραιοποιείτε τις κυβερνητικές ευθύνες», υπογράμμισε ο Ντ. Διαμάντος κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για ιδεοληψίες απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης περιέγραψε «κάλπικη συμπαράσταση στους εργαζόμενους» κατηγορώντας μάλιστα ανοιχτά τη δημοτική αρχή και για προσπάθεια απεργοσπασίας.

«Ο νέος νόμος σε καμία περίπτωση δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα των συμβασιούχων που παραμένουν σε ομηρία», κατέληξε ο κ. Κρίκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ