«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Λάρισας παρουσίασε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Β’ αρχαίο θέατρο Λάρισας την τραγωδία του Ευριπίδη ‘’Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων’’.

Η τραγωδία αυτή είναι ένα έργο γεμάτο λυρισμό, ένας πραγματικός ύμνος στη φιλία, την αδελφική αγάπη, την αρμονική ειρηνική ζωή  και τη λαχτάρα του νόστου. Με τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της συνδέει το χθες με το σήμερα και παραδειγματίζει με τις συμπεριφορές των ηρώων, στηλιτεύοντας και απορρίπτοντας κάθε μορφή φανατισμού –θρησκευτικού, πολιτικού, φανατισμού του εγώ – και προτείνοντας την επικράτηση της έλλογης σκέψης έναντι της άλογης βίας.

Ο υποβλητικός χώρος του αρχαίου θεάτρου ενέπνευσε τους νεαρούς μαθητές, οι οποίοι αντιμετώπισαν το έργο με τον σεβασμό που του αρμόζει και απέδωσαν τους χαρακτήρες που υποδύονταν με ωριμότητα, πάθος, λυρισμό, νεανική ζωντάνια και ενθουσιασμό, φανερώνοντας το εύρος των υποκριτικών ικανοτήτων που μπορούν να αναπτύξουν οι μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Σουρλαντζής, ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης και Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Αθανάσιος Τσώνης, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, μαθητές και φίλοι του θεάτρου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την παράσταση: Καρρά Αποστολία, φιλόλογος, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα, Οικιακής Οικονομίας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ