ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Στην τελική ευθεία μετά και την ψήφιση σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε ν/σ του υπουργείου Πολιτισμού στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει η προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με την τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ως τυπικό προσόν για τη θέση απαιτείται μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου, ενώ  όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός ηθοποιός υποστήριξε πως «για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι η καλλιτεχνική αξία και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα», την ώρα που τα σχόλια δίνουν και παίρνουν για την απόφαση, η οποία ωστόσο δεν αποκλείει το όριο ηλικίας που είχε τεθεί σε προκηρύξεις των ΔΗΠΕΘΕ αποκλείοντας εκ των πραγμάτων ενδιαφερόμενους από τη διαδικασία.

Θυμίζουμε πως η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Θ.Θ είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Απρίλιο, με τις διαδικασίες να «παγώνουν» λίγες μέρες μετά (8/5) και αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου για την ψήφιση της περίφημης διάταξης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η προκήρυξη της θέσης δεν θα αργήσει και για το Θεσσαλικό Θέατρο, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που «ακούγονται» είναι και αυτό της Τυρναβίτισσας Άννας Χατζησοφιά.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ