ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Τον ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου για να ζητήσει άμεσες εκτιμήσεις

Αντιμέτωποι με τεράστια ζημιά εξαιτίας του καύσωνα είναι οι αμπελοκαλλιεργητές του δήμου Τυρνάβου που είδαν τις τελευταίες ημέρες τα αμπέλια τους να έχουν κυριολεκτικά καεί από τον καύσωνα.

Οι ζημιές είναι μεγάλες αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες μέρες αφού ολόκληρα τσαμπιά σταφύλια έχουν ήδη μαυρίσει ενώ σε άλλα σημεία τα τσαμπιά είναι αφυδατωμένα και μαραμένα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών κάνουν λόγο για μεγάλη απώλεια παραγωγής και κατά συνέπεια η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ είναι μονόδρομος.

Με αφορμή τις νέες ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος μιλώντας στο paidis.com τόνισε ότι τη δευτέρα θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα για να ενημερώσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το πρόβλημα και να ζητήσει την άμεση εκτίμηση των ζημιών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών, αφού ο καύσωνας θεωρείται ζημιογόνο αίτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον καύσωνα υπέστησαν ζημιές και άλλες καλλιέργειες και ειδικότερα τα καρπούζια, τα ροδάκινα και τα αχλάδια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ