ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων του δήμου Τυρνάβου

Μετά τον καύσωνα που έπληξε όλη τη χώρα ήρθε το πάγωμα για εκατοντάδες παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχουν πάθει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες και στις αμπελοκαλλιέργειες τους.

Στην άμεση επικοινωνία που είχαμε οι εκπρόσωποι της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. και των Αγροτικών Συλλόγων με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, μας τόνισε ότι έχει γίνει αναγγελία ζημιάς και θα ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων.

Καλούμε άμεσα όλους τους πληγέντες παραγωγούς να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ που βρίσκονται στο κτίριο του Δημαρχείου και ζητάμε άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν έγκαιρα αποζημιώσεις.

Όσο αφορά τις τελευταίες εξελίξεις για τους αμπελοκαλλιεργητές του Δήμου Τυρνάβου οι οποίοι άδικα εξαιρέθηκαν από την διαδικασία των ΠΣΕΑ για τον παγετό του Ιανουαρίου φαίνεται να έχει θετική έκβαση μετά από την κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου των Ενωτικών Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αγρότες και από την πίεση που άσκησε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Επειδή η εμπειρία δείχνει ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στη στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ