ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟ -ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ- ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ

Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο σε σκάφος του Λιμενικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποιητική βολή, σύμφωνα μεανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ανακοίνωσή του, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε το μεσημέρι ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι φορτηγό πλοίο με όνομα «ACT» με σημαία Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών της Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο Πλοίαρχος του «ACT», δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Το «ACT» μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λιμενικού σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ