ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΟΥΡΩΝ!

Η τάρτα με βατόμουρα, σμέουρα ή φράουλες είναι από τις πιο γλυκές και νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές!

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • ΥΛΙΚΑ

4 με 6 κουταλιές παγωμένο νερό

1-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1-1 / 2 μπαστούνια (12 κουταλάκια σούπας) βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/2 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

  • ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη στο multi και ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε αρκετό παγωμένο νερό για να γίνει το μείγμα ζύμη. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, απλώστε τη σε ένα δίσκο, καλύψτε την με μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώει για 30 λεπτά. Τέλος βάλτε τη σε ένα ταψάκι για τάρτα και τρυπήστε τη καλά με ένα πιρούνι. Ψήστε την στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 25 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • ΥΛΙΚΑ

1-1 / 2 φλιτζάνια ελαφριά κρέμα γάλακτος

1-1 / 2 φλιτζάνια γάλα

4 αυγά

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού νεσεστέ

4 κουταλάκια σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 φλυτζάνια ανάμικτα μούρα (βατόμουρα, σμέουρα ή φράουλες είναι προτιμότερα), καθώς και μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα

  • ΟΔΗΓΙΕΣ

Ενώ ψήνετε τη τάρτα, προετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεστάνετε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα, τοποθετώντας τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγαίνει ατμός. Κατεβάστε τα από τη φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το νεσεστέ. Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα στο ζεστό γάλα και τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε γρήγορα και στη συνέχεια ξαναβάλτε το στη φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρις ότου αρχίσει να σιγοβράζει το μείγμα. Αφαιρέστε αμέσως από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε. Αφήστε το να κρυώσει καλά, και στη συνέχεια απλώστε το επάνω στην τάρτα που έχει ψηθεί και κρυώσει καλά. Τοποθετήστε τα διάφορα μούρα στην κορυφή.

ΚΡΕΜ ΑΝΓΚΛΕΖ

  • ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια γάλα

6 κρόκοι αυγών

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση

  • ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ, χτυπάτε μαζί με το μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα 4 έως 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι ανοιχτόχρωμο και διπλάσιο σε όγκο. Ενώ χτυπάτε τα αυγά, σε μια μέτρια κατσαρόλα, θερμαίνετε το γάλα μέχρι να αρχίζει να βγάζει ατμό, και στη συνέχεια, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάλετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μίγμα να έχει την πυκνότητα παχύρρευστης σάλτσα. Προσθέστε τα σποράκια από το εσωτερικό της βανίλιας.

Ψύχετε το μείγμα τοποθετώντας το σε κατσαρόλα γεμάτη με παγάκια και κρύο νερό. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να κρυώσει, 10 έως 15 λεπτά.

Για να σερβίρετε: βάλτε ένα κομμάτι τάρταςστο πιάτο. Από πάνω απλώστε κρεμ ανγκλέζ και γαρνίρετε με επιπλέον μούρα.

Απολαύστε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ