ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την πρόσληψη 207 μόνιμων εργαζομένων αποφάσισε το Δ.Σ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με θέμα την τροποποίηση του Οργανισμού και τις μονιμοποιήσεις εργαζομένων στο δήμο Λαρισαίων, με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Πέτρο Κρίκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους

με αφορμή πρόταση της δημοτικής αρχής για μονιμοποίηση 204 εργαζομένων (συν τριών διοικητικών).

Η επιμονή του κ. Κρίκη για πρόταση που θα περιλαμβάνει και τους 232 συμβασιούχους αλλά και η τοποθέτησή του για «δημοτική αρχή που κόπτεται για τους εργαζόμενους που δούλεψαν χωρίς γάντια και νερό τις μέρες του καύσωνα» προκάλεσε έντονους διαλόγους, με το δήμαρχο να σηκώνει το γάντι κάνοντας λόγο για «σταλινικές προσεγγίσεις και συνειδητή στρέβλωση των γεγονότων».

«Αυτοί που κόπτονται για τους εργαζόμενους δεν είχαν την ευθιξία να κάνουν ούτε μία ανοιχτή συνέλευση», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του δημάρχου, που νωρίτερα απηύθυνε και δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους που φρόντισαν εν μέσω καύσωνα να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων δουλεύοντας σε δύσκολες συνθήκες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Οργανισμού Καθαριότητας προκειμένου να δημιουργηθούν οι θέσεις που καταργήθηκαν λόγω μνημονίων αλλά και συνταξιοδοτήσεων, η οποία ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψη 207 μόνιμων εργαζομένων, καθώς και η πρόταση για την υπογραφή συμβάσεων με διάρκεια το αργότερο μέχρι 31/3/2018.

Το σώμα αποφάσισε την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας για τους συμβασιούχους του δήμου, από την 1η Ιουλίου του 2017 και το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με όσα ορίζει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα των παρατασιούχων μέσω του διαγωνισμού για τη μονιμοποίησή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε εκ νέου στην εξέταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά της στην κυβέρνηση, με τη Ρένα Καραλάριώτου να χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση της υποστηρίζοντας μάλιστα πως και με τη νέα νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξουν προβλήματα.

«Για ψηφοθηρικούς λόγους η κυβέρνηση σας κρατά σε ομηρία, μόνη λύση είναι η μόνιμη εργασία μέσω ΑΣΕΠ», κατέληξε η κ. Καραλαριώτου απευθυνόμενη και στους εργαζομένους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων Ζ. Γκαραλιάκος αλλά και εργαζόμενοι ζήτησαν διευκρινίσεις για τους συναδέλφους που μένουν εκτός ζητώντας αποκατάσταση και των 232, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου για τους συμβασιούχους που η σχέση εργασίας έληξε 7/6/2017.

«Από 7/6 μέχρι και σήμερα είναι το διάστημα που αφήνει ερωτηματικά, ωστόσο δεν ανησυχώ για την πληρωμή τους παρά μόνο για την όποια καθυστέρηση μπορεί να προκύψει», σημείωσε ο Απ. Καλογιάννης, από τα πυρά του οποίου δεν γλύτωσε και ο προκάτοχός, αφού απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του Κ. Καλαμπαλίκη της παράταξης Τζανακούλη (απουσία του τέως δημάρχου) για μονιμοποίηση συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια τόνισε πως «προσλαμβάνονταν συμβασιούχοι με χτυπήματα στην πλάτη»!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ