ΣΕ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡ

Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα παρουσία συγγενών και φίλων αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας

στο Σαραντάπορο η τελετή των αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων για τους 4 νεκρούς της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου «Χιούι» στις 19 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της τελετής τιμής και μνήμης που ακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε επισείοντες και μετάλλια Εξόχου Πράξεως στους συγγενείς των πεσόντων, ενώ θυμίζουμε πως στο τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ σοβαρά τραυματίσθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης παρέστη τη Δευτέρα στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους τέσσερις πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτίνουμε σήμερα με τον προσήκοντα σεβασμό, τον ελάχιστον φόρο τιμής στους τέσσερις πεσόντες ενστόλους των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την πτώση του ελικοπτέρου, εδώ, στο Σαραντάπορο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

Το μνημείο αυτό αποτελεί όπως προείπα, την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών, στις οικογένειές τους αλλά και στην ίδια την πατρίδα. Αποτελεί παράλληλα και μία διαρκή ηθική και θεσμική υποχρέωση από πλευράς πολιτείας, να εργάζεται αενάως για να αποφευχθεί στο μέλλον άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής εν καιρώ ειρήνης.

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, έχουν ήδη λάβει την εξέχουσα θέση τους στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας. Κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Σαν ήρωες. Αθάνατοι!»

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Σαραντάπορο, προς τιμήν των ηρώων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στο σημείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η 19η Απριλίου αποτελεί μαύρη ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εν ώρα καθήκοντος έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αξιωματικοί μας.

Η πατρίδα οφείλει να μην ξεχνά, όσους εν καιρώ ειρήνης δίνουν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος. Στο πρόσωπο των τεσσάρων αξιωματικών, τιμούμε σήμερα όλους τους ένοπλους, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, για να μπορούμε εμείς, να ατενίζουμε το μέλλον με ασφάλεια.

Στεκόμαστε ΠΡΟΣΟΧΗ, στον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, τον Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο, τον Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και τον Υπολοχαγό Κωνσταντίνο Χατζή και αναφωνούμε για όλους που βρίσκονται μαζί τους στο Πάνθεον των Ηρώων της Πατρίδας μας, ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρών Γιώργος Κατσιαντώνης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους τέσσερις αξιωματικούς στο Σαραντάπορο ανέφερε:

Με υπέρτατη συγκίνηση για τους τέσσερις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στις 19 Απριλίου, κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, παρέστη στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στο σημείο της τραγωδίας ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

 

“Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο σημείο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο… Οι εικόνες και τα τραγικά συναισθήματα παραμένουν… ζωντανά στο μυαλό μας… στην καρδιά μας… σχεδόν δύο μήνες μετά… Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία τόσο για τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα… Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων που μέχρι τελευταία στιγμή στάθηκαν προσηλωμένοι στο καθήκον για την πατρίδα… Εύχομαι για ακόμη μία φορά δύναμη και ειλικρινή συμπαράσταση στις οικογένειες τους…”

 

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ