ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤOΥΡΚΙΑ: ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Συνολικά 87 στρατιώτες μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο σε νοσοκομείο στην περιοχή του Μαρμαρά, στην επαρχία  Μούγλα, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως ναυτία και έμετο.  

Οι 84 στρατιώτες πήραν εξιτήριο μετά τη θεραπεία ενώ τρεις παρέμειναν νοσηλευόμενοι, καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή, χωρίς πάντως να απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Tα συμπτώματα εμφανίστηκαν στη διάρκεια τριών ημερών. Για να προσδιορίσουν τα αίτια της δηλητηρίασης, οι αρχές έλαβαν δείγματα από το νερό και τα τρόφιμα που δόθηκαν στους στρατιώτες αλλά και δείγμα αίματος από τους ασθενείς.

Το φαγητό φέρεται να είχε παραχθεί στο στρατόπεδο.

Το περιστατικό έρχεται μετά από μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις εμφανούς τροφικής δηλητηρίασης σε στρατώνες σε ολόκληρη την Τουρκία.

Στις 17 Ιουνίου 731 στρατιώτες είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα, στην επαρχία της Μανίσα. Τότε, είχε σταματήσει η σύμβαση με την εταιρεία κέτερινγκ, είχαν συλληφθεί εργαζόμενοι από το προσωπικό της εταιρείας ενώ είχε καθαιρεθεί από τη θέση του και ο διοικητής της μονάδας.

lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ