ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πρόκειται για το έργο που θα ολοκληρώσει το δίκτυο που έμεινε στη μέση λόγω αστοχιών στη μελέτη

Με ένα συμπληρωματικό έργο ύψους 8 εκ. € που αναμένεται να δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου το δίκτυο της αποχέτευσης στον Αμπελώνα το οποίο είχε μείνει στη μέση κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής λόγω αστοχιών που υπήρχαν στη μελέτη.

Με το νέο έργο, ο φάκελος του έργου που κατατέθηκε από τη ΔΕΥΑΤ, πήρε την έγκριση του ΕΠΠΕΡΑΑ που άναψε το πράσινο φως για τη δημοπράτησή του θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών μήκους 53 χιλιομέτρων σε όλο τον Αμπελώνα, ενώ παράλληλα σε αντίθεση με την πρώτη εργολαβία που σταμάτησε, στο νέο έργο προβλέπεται και η κατασκευή των φρεατίων μπροστά στις εισόδους των κτιρίων ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι συνδέσεις χωρίς νέα σκαψίματα. Εξυπακούεται ότι φρεάτια θα γίνουν και στο κομμάτι που έγινε το αρχικό δίκτυο.

Συνολικά στον Αμπελώνα αναμένεται να κατασκευαστούν 1.200 φρεάτια.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ε τω μεταξύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο ποιοτικός έλεγχος από τον ΕΣΠΕΛ στον βιολογικό καθαρισμό του Αμπελώνα και τα τελικά αποτελέσματα του ελέγχου αναμένεται να γίνουν άμεσα γνωστά, αν και οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους ελεγκτές να μη διαπίστωσαν κάποια προβλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ