ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ: ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ- ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Tραγωδία ανοικτά της Αίγινας όταν συγκρούστηκαν δυο σκάφη, μια υδροφόρα και ένα αλιευτικό. Το περιστατικό έγινε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας στις 08:10.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λόγω της σύγκρουσης το αλιευτικό βυθίστηκε άμεσα και τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ωστόσο οι δυο επιβαίνοντες στο αλιευτικό σκάφος ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους. Το πλήρωμα της υδροφόρας που τους περισυνέλλεξε τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας. Μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Μέχρι στιγμή τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ερωτήματα πάντως προκαλούνται από το γεγονός ότι οι υδροφόρες κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα, με πηγές από το Λ.Σ. να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στα δύο σκάφη ή εάν το αλιευτικό είχε συγκρουστεί με άλλο σκάφος νωρίτερα.

Αδέλφια ηλικίας 70 χρόνων είναι οι δύο νεκροί επιβαίνοντες στο αλιευτικό το οποίο βυθίστηκε έξω από την Αίγινα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν την πιθανότητα τα δύο αδέλφια να μην γνώριζαν κολύμπι.

Για το νέo τραγικό περιστατικό στην Αίγινα μίλησε στο protothema.gr o δήμαρχος  της περιοχής, Δημήτρης Μούρτζης.

«Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πως έγινε η σύγκρουση γιατί χάθηκαν δύο ζωές, δύο αδέρφια οι οποίοι ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Μούρτζης.

Τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος είναι πολλά. «Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μούρτζης ξεκαθάρισε ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη.

topontiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ