ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ;

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έγιναν και χαριτωμένες με το νέο ηλιακό πάρκο εγκατεστημένο στην επαρχία Shanxi της Κίνας. Το αξιολάτρευτο πάρκο σχήματος panda θα έχει συνολική χωρητικότητα 100 MW όταν ολοκληρωθεί.Η πρωτοβουλία της Panda Green Energy, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί μέρος της ώθησης για την εκπαίδευση των νέων της Κίνας σχετικά με την αειφόρο ενέργεια.

Κατά συνέπεια, ένα κέντρο δραστηριοτήτων στο ηλιακό πάρκο θα εκπαιδεύσει τους ντόπιους μαθητές για την ηλιακή ενέργεια και το όφελος της.

Από την έναρξη της κατασκευής τον Νοέμβριο του 2016, το έργο έχει προχωρήσει γρήγορα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται τώρα, και ένα panda 50 MW συνδέεται με το δίκτυο.

Για να δώσει το σχήμα των panda στο φωτοβολταϊκό πάρκο, η Panda Green Energy χρησιμοποίησε μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα σιλικόνης για τα μαύρα τμήματα, και κύτταρα λεπτής μεμβράνης για το λευκό και γκρι στο πρόσωπο και την κοιλιά.

Πολύ περισσότερο όμως από ένα χαριτωμένο τέχνασμα, το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Panda αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη μετακίνηση της Κίνας προς την πράσινη ενέργεια.

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Panda των 100 MW θα παράγει 3,2 δισεκατομμύρια kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε 25 χρόνια, ισοδύναμο με την εξοικονόμηση 1,056 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα ή μείωση 2,74 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Panda είναι μόνο η αρχή.

Η Panda Green Energy αποκάλυψε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερες ηλιακές μονάδες τα επόμενα 5 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Panda 100.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ