ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ…

Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει μεταξύ των πιστών στη Λάρισα η ενέργεια Ευαγγελιστών να μοιράσουν αντίγραφα της Καινής Διαθήκης σε σακούλες στο σύνολο των σπιτιών στη συνοικία Νεράιδα της Λάρισας.

Μάλιστα κάποιοι προχώρησαν και σε καταγγελία στην αστυνομία για τη δράση των Ευαγγελιστών με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν το πρωί 3 προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές της μητρόπολης έντονος είναι και ο προβληματισμός στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα υπάρξει ηχηρή απάντηση από την πλευρά του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου ο οποίος πριν από λίγες ημέρες σε μήνυμά του προς τους πιστούς έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση των ευαγγελιστών στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα κύκλοι της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, μιλούν ανοιχτά για «νεοπροτεσταντική οργάνωση με έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα», καλώντας μάλιστα τους πιστούς να μην παρασυρθούν.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως σε πρόσφατο μήνυμά του, το οποίο αναγνώσθηκε σύμφωνα με έγκυρες πηγές στους ιερούς ναούς της Λάρισας, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος περιγράφει επακριβώς τη σχετική «εκστρατεία», που σύμφωνα με το μήνυμα θα λάβει χώρα από 5-13 Ιουλίου στη Λάρισα, τα γειτονικά Τρίκαλα αλλά και τα Γρεβενά!

Όπως και να’ χει, όποιες και αν ήταν οι επιλογές των Λαρισαίων, συν τοις άλλοις δεν έλειψαν τα σχόλια τόσο για το «μηχανισμό» της Εκκλησίας όσο και για τα αντανακλαστικά της Μητρόπολης, την ώρα που με αναρτήσεις τους στο f/b και δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες τα μέλη της κίνησης πανηγύριζαν την ολοκλήρωση της «αποστολής» τους στη Λάρισα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ