ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Από την αρχαία Αίγυπτο, ως τους πιο πρόσφατους παγκόσμιους διαγωνισμούς κατασκευής παιχνιδιών, τα «Παιχνίδια του Κόσμου» μας καλούν σε μια συνάντηση δημιουργίας και ανάπτυξης της συλλογικότητας, προσφέροντάς μας μια πρωτότυπη εμπειρία.

Ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας φιλοξενεί για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι το τριήμερο εργαστήρι κατασκευής ξύλινων παραδοσιακών και χειροποίητων παιχνιδιών από διάφορες εποχές και πολιτισμούς ανά τον κόσμο, εγκαινιάζοντας τις φετινές δράσεις του.

Ένα πλήρες εξοπλισμένο υπαίθριο ξυλουργείο θα στηθεί το τριήμερο 14-16 Ιουλίου 2017 στον κήπο του «Ξενώνα» περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών, ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η μετάδοση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να διαδοθεί η χειροποίητη κατασκευή παραδοσιακών και όχι μόνο παιχνιδιών, με απλές τεχνικές, με απώτερο στόχο τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης, κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη συλλογική διαδικασία δημιουργείται ο χώρος για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, την ανάπτυξη της συνεργατικότητας, την επικοινωνίας, κλπ.

Με τα παιχνίδια που θα κατασκευαστούν θα εμπλουτιστεί η δανειστική «παιχνιδοθήκη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, με στόχο τη μετέπειτα χρήση τους από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες στη Λάρισα και στην Ραψάνη, στα πλαίσια δράσεων με εκπαιδευτικό, θεραπευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών,  προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Μέρες και ώρες διεξαγωγής: Παρασκευή 17.00-21.00, Σάββατο 10.00-14.00 και 17.00-21.00, Κυριακή 10.00-14.00. Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες: 2410 233332 (Δευτέρα – Παρασκευή 13.00-18.00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ