ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ως “ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης” για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στη Λάρισα, χαρακτηρίζει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη,

σε ερώτηση του αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στη Λάρισα.

Ο κ. Κέλλας σημείωνε χαρακτηριστικά πως “το πρόγραμμα λιμνάζει αδικαιολόγητα στο νομό Λάρισας, καθώς πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής υλοποίησης του έργου, αν και έχουν πληρώσει τη συμμετοχή που τους αντιστοιχεί”.

Στην απάντησή του, ο κ.Κόκκαλης, αναφέρει τα εξής:

«Όσον αφορά στην κατασκευή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα κατασκευής του εν λόγω Δικτύου ανήκει στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος οφείλει να φροντίσει για την κατασκευή των έργων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του Νομού Λάρισας, αρμόδια για τα θέματα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του εν λόγω Νομού, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση και την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2017.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί:

ότι η ΔΑΟΚ Νομού Λάρισας δεν έχει μέχρι στιγμής παραλάβει από τον ΔΕΔΔΗΕ τα Πρακτικά Διαπίστωσης Κατασκευής των έργων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του έτους 2016 και

ότι οι παραγωγοί, ενώ έχουν πληρώσει τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του έτους 2016 του Νομού Λάρισας, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Σχολιάζοντας την παραπάνω απάντηση, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Σε μία κρίσιμη καμπή για την οικονομία της χώρας και τον πρωτογενή τομέα από τον οποίο περιμένουμε να σηκώσει μεγάλο βάρος στο δρόμο προς την ανάπτυξη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πράττουν ούτε καν τα αυτονόητα για να συνδράμουν στις προσπάθειες των αγροτών να παράξουν.

Αντίθετα, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, πετώντας το μπαλάκι από το ένα Υπουργείο στο άλλο, ομολογώντας την αποτυχία τους».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ