Η Google ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Την έρευνα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για το μέλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας και των δημοσιογραφικών οργανισμών, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Google, μέσω του Ταμείου Καινοτομίας «Digital News Initiative Fund».

Πρόκειται για την ερευνητική πρόταση του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Νίκου Παναγιώτου, η οποία θέτει ως στόχο να απαντήσει σε μία μεγάλη πρόκληση, που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί: Αν και έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η διασυνδεσιμότητα, αντί αυτό να αποτελέσει μία συνθήκη, η οποία να ευνοεί τα ΜΜΕ, η χρήση και η κατανάλωση ειδησεογραφικού περιεχομένου διαρκώς χάνει έδαφος.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς η αποδοχή της πρότασής μας αποδεικνύει το έργο το οποίο γίνεται και παράγεται μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Παρότι είμαστε ένα σχετικά μικρό ή μεσαίο Τμήμα, ωστόσο, έχουμε αρκετά μεγάλη κινητικότητα, τόσο σε ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε διεθνείς συνεργασίες», δήλωσε ο κ. Παναγιώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», διευκρινίζοντας ότι «έχουν υπάρξει και προηγούμενα από την Ελλάδα κάποιες προτάσεις, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που το ΑΠΘ στηρίζεται απευθείας από τη Google».

Σ.Α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ