ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ PARKOUR ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη διεθνή αναγνώριση στα ιδιαίτερα δύσκολα και απαιτητικά αθλήματα του parkour και του Freerunning κερδίζει μέρα με τη μέρα ο 18χρονος Λαρισαίος, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος παράλληλα είναι και άριστος μαθητής αφού αποφοίτησε φέτος από το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, έχοντας γράψει άριστα και στις πανελλαδικές.

Η πρώτη του σχέση με το άθλημα ήταν πριν περίπου 5,5 χρόνια, εντελώς τυχαία από τον αδερφό του που όπως λέει του πρότεινε να πάει να δει από κοντά το άθλημα.

«Τελικά από την αρχή κατάλαβα ότι μου άρεσε. Μου φάνηκε πολύ δημιουργικό άθλημα και κάτι τελείως διαφορετικό που όσα έκανα μέχρι εκείνη τη στιγμή στην καθημερινότητα μου», μας λέει ο Γιώργος, υπογραμμίζοντας ότι «στην αρχή το έκανα απλά χωρίς να το σκέφτομαι σοβαρά, και πιο πολύ για να περνάω την ώρα μου. Αλλά, από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι αυτό το άθλημα ήταν κάτι που πραγματικά απολάμβανα να κάνω, και από εκεί και πέρα το πήρα στα σοβαρά και άρχισα να ασχολούμαι με αυτό όλο και περισσότερο ώστε να βελτιώνομαι συνεχώς».

Πέρυσι, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε διαγωνισμό parkour που διοργάνωσε ο Δημήτρης Κυρσανίδης, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής  στο άθλημα, και να πάρει την πρώτη θέση στην Λάρισα γεγονός που τον οδήγησε στον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Red Bull Art of Motion που γίνεται κάθε χρόνο στη στην Σαντορίνη.

«Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό  σε ένα άθλημα που αγαπώ, και έτσι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να καταφέρω κάτι σπουδαίο για εμένα», μας λέει ο Γιώργος που θέλει να παέι και φέτος στη Σαντορίνη, δείχνοντας με περηφάνια το βίντεο με τα πραγματικά εντυπωσιακά του κατορθώματα.

Μπράβο, Γιώργο! :

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ