«TΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠ΄ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΣΤΟ ΜΥΛΟ

«Τραγούδια απ΄τη Θάλασσα»! Οι ωραιότερες βραδιές του φετινού  Καλοκαιριού θα ταξιδέψουν τους φίλους της μουσικής σε έξοχα θαλασσινά τραγούδια, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στα  πλαίσια των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων: «Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου» με ώρα έναρξης στις 9.15 μ.μ.

Την μουσική βραδιά «Τραγούδια απ΄τη Θάλασσα», οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» με την «Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δ.Ω.Λ».

Η έρευνα και η παρουσίαση είναι του Κώστα Τσιάνου.

«Ο μεγάλος μας ποιητής Κ.Π.Καβάφης έγραψε σ΄ένα στίχο του: «Τραγούδι τρυφερό η θάλασσα μας ψάλει, τραγούδι που έκαμαν τρείς ποιηταί μεγάλοι, ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός»

Χίλια –μύρια τραγούδια της θάλασσας γέννησαν οι ψυχές των ανθρώπων. Κι εμείς θελήσαμε να σας ταξιδέψουμε μ΄ένα καραβάκι γεμάτο θαλασσοτράγουδα στα καταγάλανα νερά, συνοδεία με τους γλάρους, τα δελφίνια, τον αφρό των κυμάτων και του φλοίσβου το μουρμουρητό.

Άπειρα τα τραγούδια! Με δυσκολία διαλέξαμε κάποια που αγαπήσαμε όλοι.

Τραγούδια του Χατζιδάκι, του Μίκη, του Σαββόπουλου, Μκρούτσικου, Σπανού, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Νησιώτικα, του Σουγιούλ, Γαβαλά, Ζαμπέτα, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου και…του Βασίλη Τσιτσάνη, που αν και «βλάχος» έγραψε τα ποιό  πολλά και ομορφότερα θαλασσινά λαϊκά τραγούδια.

Καλό ταξίδι! ‘Ορτσα τα πανιά, βίρα τις άγκυρες, έγια-μόλα, έγια-λέσα και τραγουδάμε όλοι «Ω! Ντιρλαντά – ντιρλανταντά», για ν΄αρμενίσουμε στο όνειρο»

Στην ορχήστρα παίζουν οι σπουδαίοι μουσικοί μας που η φήμη τους ξεπέρασε τα Θεσσαλικά όρια:   Βαγγέλης Τσιαπλές (Μπουζούκι),Κώστας Ταμβακάς (Μπουζούκι), Σπύρος Καβαλιεράτος (Κιθάρα), Πέτρος Παππάς  (Φλάουτο), Γιώργος  Αγγελάκης (Ακορντεόν), Νάνση Χατζή (Κόντρα μπάσο),  Γιάννης Μακρυγιάννης (Κρουστά),  Ρήγας  Μακρόπουλος  (Βιολί)

Τραγουδούν: Η Αντωνία Βισβίκη και ο έξοχος Αλέξανδρος Τσιωνάς που την περασμένη εβδομάδα θριάμβευσε στη συναυλία του Χρήστου Λεοντή, που δόθηκε στο Θέατρο της «Μικρής Επιδαύρου», στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Αθηνών».

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Κανονικό: 8 € & Μαθητικό-Φοιτητικό Ανέργων: 5€.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου», «Μύλος Παππά- Κεντρικό κτίριο -2ος  όροφος),  πρωϊ:  8 π.μ – 2 μ.μ, τηλ. 2410-533417. –

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ