ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/7 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

Περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, καφέ και άλλα επισιτιστικά καταστήματα της Λάρισας, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες, μέλη των Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας,

καλώντας τους να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, την Πέμπτη 20 Ιούλη, και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σήμερα Τρίτη 11/7 κλιμάκιο συνδικαλιστών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ Τάσο Tσιαπλέ και τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Τουρισμού-Επισιτισμού Λάρισας, Τέλη Μίαρη, περιόδευσαν στα ξενοδοχεία (ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΓΚΡΑΝΤ, ΜΕΤΡΟΠΟΛ, ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΛΕΝΑ) και στα ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.

Κοινό στοιχείο που βγαίνει από όλες τις συζητήσεις, είναι η αγανάχτηση των εργαζόμενων για τους χαμηλούς μισθούς, την καταπάτηση σε πολλές περιπτώσεις των υπαρχουσών ΚΣΣΕ και πολλών δικαιωμάτων τους, η εντατικοποίηση της εργασίας και ο εκφοβισμός από τους εργοδότες αξιοποιώντας και την μεγάλη ανεργία που υπάρχει.

Αυτό που τονίζεται από τους συνδικαλιστές είναι η ανάγκη να υπάρξει οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου και συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση στις 20/7, ως μια πρώτη απάντηση στην επιθετικότητα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Αυτή η άσχημη κατάσταση που βιώνουν και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο, χωρίς την οργάνωση και τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες της Ομοσπονδία του κλάδου και της ΓΣΕΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com